Nina Grünfeld har de siden 2016 holdt foredraget 'Ninas barn' for mer enn 10.000 barn og unge i ungdomsskolen og videregående i hele landet. Gjennom Den kulturell skolesekken og direkteoppdrag tilbyr hun et totimers opplegg der hun viser filmen Ninas barn (70 min) som handler om det jødiske barnehjemmet i Oslo under 2VK, etterfulgt av et foredrag der hun utdyper historien i filmen og trekker paralleller til i dag.
Nina kommer inn på temaer som 2VK, det norske holocaust og flyktningsituasjonen før og nå. Hun snakker også om det å lage film og å ta i bruk ulike fortellerverktøy i dokumentarfilm.
Relevante pensumfag som dukker opp i foredraget er samfunnsfag og historie, religion, geografi og mediefag.
Et eget studieark tilpasset ungdomskole og videregående er blitt utarbeidet og kan leses og lastes ned her.
Nina Grünfeld holder en rekke foredrag for kultur- og seniorforeninger m.fl. Programmet tilpasses etterspørsel og behov men bygger over samme lest som DKS-programmet.
I sammenheng med lansering av ny bok på Aschehoug forlag i 2020 vil Grünfeld holde foredrag basert på innholdet i denne boken. Les om boken her.
FOREDRAGSTEMAER
Ved filmvisning bør arrangør ha tilgang til et rom som kan blendes dersom det er vinduer i lokalet. Foredragene krever tilgang til projektor med HDMI- eller VGA-overgang og som er tilknyttet høyttaleranlegg på stedet. Trådløs mikrofon er en fordel i større lokaler. En teknisk ansvarlig bør være til stede for å sikre riktig oppkobling.
Tusen takk for strålende innsats i dag, Nina! Det var svært interessant med både film og foredrag, og du fengslet oss med begge deler!
Ingrid Døskeland Eikhaug, lærer ved Danielsen Ungdomsskole i Bergen, 11. sept. 2019.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I forbindelse med prosjektuke for vår 1. klasse (16-åringer) med overskriften «Antisemittisme, ekstremisme og utenforskap» inviterte vi Nina Grünfeld for å vise og snakke om sin film «Ninas barn». Opplegget gikk over to klokketimer, første time med filmvisning med kommentarer rundt bakgrunnen for filmen, og andre time med foredrag som munnet ut i en mer generell fremstilling av jødenes skjebne i Norge under krigen. Opplegget var profesjonelt og uten dødpunkter, og Nina fremsto i foredragsdelen med sterk tilstedeværelse. Elevene fikk avgjort utvidet sin forståelse av dette viktige kapittelet i norsk historie. Undervisningsopplegget knyttet til filmen «Ninas barn» har min beste anbefaling.
Vennlig hilsen Helge Horn, lærer ved Oslo by steinerskole, 20. aug. 2018
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Må bare få lov til å uttrykke min «begeistring» i forbindelse med at jeg, sammen med min lille minoritetsspråklige gruppe, fikk oppleve å være til stede på fremvisningen av «Ninas barn» i Haugesund i dag. Det er den beste og mest gripende fremstilling av et av krigens mange temaer jeg har opplevd. Filmen var utrolig flott, og den gikk rett inn i hjerterota!
Og at jeg i tillegg fikk hilse på filmskaperen satte en ekstra spiss på opplevelsen. Takk for en gripende historie i bilder, tekst og tale !!!
Med vennlig hilsen Paul E. Reine, Breidablik Læringssenter, 11. januar 2016
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I dag så jeg "Ninas barn" sammen med 10. klasse som jeg har i norsk . Det var et usedvanlig flott arrangement. At Nina G. var tilstede og snakket om filmen, og selvfølgelig filmen selv. Tusen takk! Den gir meg som lærer et veldig godt (og allsidig!) utgangspunkt for samtale og skriftlig bearbeidelse.
Vennlig hilsen Lilleberta Sandved, lærer ved Steinerskolen i Haugesund, 12. januar 2016
DKS-foredrag i Edda kino i Haugesund
Nina Grünfeld holder foredrag i serien Krig, okkupasjon og historisk arv - et samarbeid mellom HL-senteret og Universitetet i Oslo.
Filmskaper og forfatter Nina Grünfeld vil med utgangspunkt i filmen og boken «Ninas barn» (NRK og Kagge forlag 2015), fortelle om de jødiske barna som kom fra Østerrike og Tsjekkoslovakia til Norge på slutten av 1930-tallet som norgeshistoriens første politiske barneflyktninger.
Se foredraget her.
Teaser for Kreative prosesser i endring, foredrag holdt på Den store
kommunikasjonsdagen på Det Norske Teatret, 2. mars 2016.
Se hele foredraget her.
Copyright ©2019 Gründer Film - All Rights Reserved