Alexia vs verden

Watch the whole tv-series for free on Viafree.no (only in Norwegian)


Produced for TV3 and NENT Group  (2018).

Alexia vs verden på TV3 og ViaFree


Alexia vs verden er en dokumentarserie på TV3 og ViaFree om og med forfatter, blogger, provokatør og posør Alexia Bohwim. Serien lanseres på ViaFree.no tirsdag 29. mai og lineært på TV3 tirsdag 12. juni kl. 21.30. Serien er laget av Nina Grünfeld.

Alexia (48), kjent for bøkene Frognerfitter (2008), MILF (2010) og Golddigger (2012) sier: Jævlig mange har en mening om meg, om bøkene mine og hvordan jeg ser ut. Noen mener at jeg bør beskyttes mot meg selv, men det er det da faen meg jeg som bestemmer.

Alexia vil ikke forandre seg for at andre skal like henne eller for å få et enklere liv. Hun nekter å bli voksen og kjedelig, og insisterer på å få være den hun er, på sine premisser. Men får Alexia lov til det? Tolererer vi hennes provoserende adferd og er det rom for posører som henne? Hvem betaler den høyeste prisen for at Alexia forblir Alexia? Hvem er det som bestemmer at noen skal beskyttes mot seg selv, og med hvilken rett? Eller er det slik at vi alle har noe å lære av Alexia Bohwim?

Med ambisjonen om å lage en helaftens kinodokumentar har Nina Grünfeld siden 2014 fulgt Alexia Bohwim med kamera. Ideen er å følge Alexia i ytterligere 10-15 år for å fortelle om et annerledes liv. På veien mot dette målet har Grünfeld fått mulighet til å ferdigstille en serie i 7 episoder for TV3 og 14 episoder for ViaFree.no. Serien er støttet av Norsk filminstitutt.


Kontakt: Linda Glomlien, presseansvarlig i TV3.
e-post: linda.glomlien@mtgtv.no. tlf: 926 47 693

image29
image30
image31
image32
image33
image34