Gründer Film samarbeider med Nasjonalmuseet – Museet for Samtidskunst og Telenor Kulturarv om å produsere en hommage til den amerikanske poeten og performancekunstneren John Giornos prosjekt Dial-a-Poem fra 1968. Ideen til konseptet fikk Giorno etter en samtale med beatpoeten William Burroughs. Med Dial-a-Poem ville Giorno gi et bredere publikum muligheten til å oppleve poesi. Dette skulle skje med ny teknologi, som i 1968 var synonymt med 15 telefoner med nummerskive og hver sin telefonsvarer. Publikum fikk slå et nummer og fikk poesien rett på øret. Flere samtidige poeter ble invitert til å lese inn poesi på telefonsvarerne og prosjektet ble en suksess. Millioner av mennesker brukte dial apoem. 60- og 70-tallet var preget av både politiske og kunstneriske omveltninger, og prosjektet ble bokstavelig talt et språkrør for det frie ordets eksistens.
I Dial-a-Poem anno 2014 vil 10 kunstnere lese inn 8 tekster, som siden vil være tilgjengelige over telefon. I Samtidsmuseet vil de besøkende kunne gå inn i en telefonkiosk og høre tekstene ut av telefonrøret, samtidig som de på en skjerm (nettbrett) kan se kunstnerne lese. Det gamle ærverdige Televerket i Kongensgate 21 er valgt som sted for opplesing av tekstene. Gründer Film har æren og gleden av å stå for filming og ferdigstilling av de audiovisuelle verkene.
De 10 kunstnerne er Sofie Berntsen & Nils Bech, Lars Mørch Finborud, Marthe Ramm Fortun, Iselin Linstad Hauge, Ebba Moi & Anna Karin Hedberg, Kristian Skylstad, Vibeke Tandberg samt Arne Vinnem.
Utstillingen åpner i Nasjonalmuseet, Museet for Samtidskunst 7. november 2014 og varer til 1. mars 2015.
Iselin Linstad Hauge
Copyright ©2019 Gründer Film - All Rights Reserved