Den døende doktoren / The dying doctor

English

Berthold Grünfeld, Den døende doktorenDen døende doktoren handler om å kjempe mot og å forsone seg med døden. Kreft rammer én av tre nordmenn. Stadig flere overlever sykdommen og mange dør av den. I denne filmen møter vi legen og psykiateren Berthold Grünfeld like etter at han har fått en alvorlig kreftdiagnose, 75 år gammel. Datteren og filmskaperen Nina følger faren gjennom måneder der håp veksler med motløshet. Der gleden over dem som står ham nær veksler med sorgen over ikke å få følge dem videre. Vi kommer tett innpå legen. Nå er det ikke lenger han som kan gi gode råd og bistå andre. Han blir en som må ta imot.

Den døende doktoren er blitt en film som tør å løfte fram samtaler, tanker og følelser fra livets siste fase. Berthold Grünfeld ønsket selv å kunne dele sine opplevelser med omverdenen. Psykiateren fornekter seg ikke. Helt til det siste forsøker han å forstå og fortolke sitt liv og det som skjer med ham. I samtale med sine nærmeste blir han sin egen terapeut.

Filmen har spesialkomponert musikk av Synne Skouen, fremført av eminente musikere som cellist Øystein Birkeland, pianist Einar Steen-Nøkleberg, klarinettist Hans Christian Bræin og vokalist Ruth Wilhelmine Meyer.

Filmen er finansiert av Helse og Rehabilitering, Radiumhospitalets Legater, Kreftforeningen, Stiftelsen Fritt Ord, Fond for Lyd og Bilde og TV 2.

Lei film/Rent movie

Logoer DDD

Credits:

Manus og Regi – Nina F. Grünfeld

Foto – Nina F. Grünfeld, Hilde Malme, Jørn Broll og Signe Pahle

Klipp – Wibecke Rønseth N:F:K og Silje Nordseth N:F:K

Musikk – Synne Skouen

Musikk fremført av – Cello Øystein Birkeland, Piano Einar Steen-Nøkleberg, Klarinett Hans Christian Bræin, Vokal Ruth Wilhelmine Meyer, Vokal Njål Sparbo

Musikkmiks –  Ynge Guddal

Bachs Suite No. 4 Sarabande fremført av Øystein Birkeland

Musikk fra filmen ”Grünfeld: ukjent opphav” av Thomas Lindahl

Lydlegging/mix – Petter Sommer

Etterarbeid – Drømmesuiten

Online – Sement & Betong v/Christian Berg-Nielsen

Design – Sukker Design v/Hanna Høiness

Takk til: Paula, Stig Georg Benestad, Familien Grünfeld, Astrid Bismo, Rune van Deurs, Sirin Eide, Vebjørn Hagen, Jon Haukland, Sophie Hesselberg, Odd Isungset, Frøydis Langmark, Øystein Solheim Lien, Mirja Melberg, Harry Sam Selikowitz, Kari Spjeldnæs, Tonje Steinsland, Morten Thomte, Lill Thorsen

Produsent – GRÜNDER FILM v/Nina F. Grünfeld og TV 2

Finansiører- Helse & Rehabilitering, Fond for Lyd og Bilde, Kreftforeningen, Radiumhospitalets Legater, Stiftelsen Fritt Ord, TV 2 og Fond for Lyd og Bilde.

Gründer Film © 2008