Alexia vs verden på TV3 og ViaFree

Alexia vs verden er en dokumentarserie på TV3 og ViaFree om og med forfatter, blogger, provokatør og posør Alexia Bohwim. Serien lanseres på ViaFree.no tirsdag 29. mai og lineært på TV3 tirsdag 12. juni kl. 21.30. Serien er laget av Nina Grünfeld.

Alexia (48), kjent for bøkene Frognerfitter (2008), MILF (2010) og Golddigger (2012) sier: Jævlig mange har en mening om meg, om bøkene mine og hvordan jeg ser ut. Noen mener at jeg bør beskyttes mot meg selv, men det er det da faen meg jeg som bestemmer.

Alexia vil ikke forandre seg for at andre skal like henne eller for å få et enklere liv. Hun nekter å bli voksen og kjedelig, og insisterer på å få være den hun er, på sine premisser. Men får Alexia lov til det? Tolererer vi hennes provoserende adferd og er det rom for posører som henne? Hvem betaler den høyeste prisen for at Alexia forblir Alexia? Hvem er det som bestemmer at noen skal beskyttes mot seg selv, og med hvilken rett? Eller er det slik at vi alle har noe å lære av Alexia Bohwim?

Med ambisjonen om å lage en helaftens kinodokumentar har Nina Grünfeld siden 2014 fulgt Alexia Bohwim med kamera. Ideen er å følge Alexia i ytterligere 10-15 år for å fortelle om et annerledes liv. På veien mot dette målet har Grünfeld fått mulighet til å ferdigstille en serie i 7 episoder for TV3 og 14 episoder for ViaFree.no. Serien er støttet av Norsk filminstitutt.

Kontakt: Linda Glomlien, presseansvarlig i TV3.
e-post: linda.glomlien@mtgtv.no. tlf: 926 47 693

Alexia_vs_verden_logo_Final

Skjermbilde 2018-05-07 kl. 12.40.56

Dial a Poem – et samarbeid med Nasjonalmuseet og Telenor Kulturarv

 

Gründer Film samarbeider med Nasjonalmuseet – Museet for Samtidskunst og Telenor Kulturarv om å produsere en hommage til den amerikanske poeten og performancekunstneren John Giornos prosjekt Dial-a-Poem fra 1968. Ideen til konseptet fikk Giorno etter en samtale med beatpoeten William Burroughs. Med Dial-a-Poem ville Giorno gi et bredere publikum muligheten til å oppleve poesi. Dette skulle skje med ny teknologi, som i 1968 var synonymt med 15 telefoner med nummerskive og hver sin telefonsvarer. Publikum fikk slå et nummer og fikk poesien rett på øret. Flere samtidige poeter ble invitert til å lese inn poesi på telefonsvarerne og prosjektet ble en suksess.  Millioner av mennesker brukte dial apoem. 60- og 70-tallet var preget av både politiske og kunstneriske omveltninger, og prosjektet ble bokstavelig talt et språkrør for det frie ordets eksistens.

Kongensgt21

I Dial-a-Poem anno 2014 vil 10 kunstnere lese inn 8 tekster, som siden vil være tilgjengelige over telefon. I Samtidsmuseet vil de besøkende kunne gå inn i en telefonkiosk og høre tekstene ut av telefonrøret, samtidig som de på en skjerm (nettbrett) kan se kunstnerne lese.  Det gamle ærverdige Televerket i Kongensgate 21 er valgt som sted for opplesing av tekstene. Gründer Film har æren og gleden av å stå for filming og ferdigstilling av de audiovisuelle verkene.

De 10 kunstnerne er  Sofie Berntsen & Nils Bech, Lars Mørch Finborud, Marthe Ramm Fortun, Iselin Linstad Hauge, Ebba Moi & Anna Karin Hedberg, Kristian SkylstadVibeke Tandberg samt Arne Vinnem.

Utstillingen åpner i Nasjonalmuseet, Museet for Samtidskunst 7. november 2014 og varer til 1. mars 2015.

Telenor kulturarv             Skjermbilde 2014-08-11 kl. 10.41.25